Olivia

Olivia is sleeping. I am really love you Olivia, eventhough mummy pergi Pangkor 3hari je pon dah nangis inikan pula bila fikir nanti Olivia takde macam mana. Olivia lah peneman mummy bila mummy tidur sorang, buat kerja sorang, tempat luahan hati. I know, you will leaving me because jangka hayat awak cuma 1-2 tahun. Tetapi, mummy will always love you. 

Love you so much Olivia :'(:|😣

Olivia 9months old. 

Pulau Pangkor

Assalamualaikum wbt and Hi everyone !

Here I want to share with you all something new, sweet memories and great experience for the last weekends. I’ve joined one programmed under Faculty of Education. It was so exciting !img_20161116_070436

Banyak sebenanrnya yang Yesty dah belajar dalam kursus ni. Antaranya, how to manage an organisation. Contoh dalam sebuah organisasi macam mana kita nak collaborate dengan orang sekeliling kita, dengan team kita. Pengalaman dan perkongsian ilmu yang sangat berharga pada Yesty. Selain, dapat menikmati keindahan Pulau Pangkor, of course lah kan siapa yang tak suka pergi bercuti dannnnnn yang paling penting makanan yang diorang provide, pihak resort provide lah actly teramatlah sedap. So, cakap banyak pun tak guna jum kita tengok gambar 🙂

img-20161113-wa0019

Antara yang join, semua department Faculty of Education ada

img-20161113-wa0000

Snorkeling !

img-20161112-wa0150img-20161112-wa0124

Ronda pulau dengan boat, paling best bila lalu kat Monkey Bay, banyak monyet comel²

img-20161112-wa0113

VAESA Team !

img-20161112-wa0086img-20161112-wa0078

Masa ni baru sampai jeti, Marina Island.

img-20161111-wa0036img_20161113_135854

Our MPP, Syahid bagi ucapan kat dining hall

img_20161114_052302img_20161116_070356

Lepas snorkeling be likeeee…. yang depan sekali tu mantan MPP kita, Fairuz merangkap ketua program

img_20161116_070415

LDK !

img_20161112_141425img_20161113_142754

img_20161112_135228img_20161112_134840

img_20161112_004749img_20161112_095453

Team work img_20161113_134802

Ni bilik yang kami menginap selama 3 hari, sorry sepah sikit, gambar masa check out

img_20161112_005107

Van kat sana semua color pink ! Van ni yang bawa kitorang pergi resort and btw resort ktorg berhadapan dengan laut tempat naik bot pergi snorkeling

img_20161112_111853

Belakang bilik pun jadi. heheimg_20161112_211116

Makan malam pada malam kebudayaan kami disajikan dengan BBQ !img_20161113_150833

Ni view dari belakang ferry masa nak balik dari Pulau Pangkorimg_20161113_201318

Anddd last before sampai UiTM Puncak Alam kami singgah makan di Mee Udang Galah banjir Tanjung Karang, satu mangkuk mee udang galah bersize sederhana ni RM15, tepi tu air longchan perisa epal

Okayyy, thats enough for kali ni punya post. Jumpa lagi !

Tye & Dye – Part 2

Assalamualaikum wbt and Hi everyone.

Still remember from my previous post ,

I’ve post about my Tye and Dye on cotton 2 metre ?!

So, here I want to share with you guys the results of my Tye and Dye.

Take a look !

 

img_20161023_202251

Tye and Dye  (2metre cotton fabric)

img_20161023_203240

Me with Tye and Dye ^_^

Hope you guys enjoy with my post. Haha.

Till we meet again ~

Tye & Dye

Assalamualaikum and Hi everyone.

I want to share something here. Since I were in the beginning of semester 5, my lecturer ask me to create Tye and Dye artwork. So lets see few of picture of my artwork and the process of my artwork 🙂img_20160919_093459

This is me ! Hehe

img_20160922_161908

Process of the coloring on tissue

img_20160922_144541

Before coloring the tissue and I manage the suitable place to do the color process

img_20160924_122402

The process of drying the Tie and Dye on tissue.

.

.

.

.

Taraaa !!! Here is the results 😀

img_20161003_015146img_20161003_015156img_20161003_015209

I compiled it into one file which are consist of 40 pieces of Tye and Dye on tissue.

So nextttttttttt

I’m doing Tye and Dye on fabric in 2 meter of cotton fabric

img_20161003_003454

Stay tuned …… see you guys in my next post 🙂